Ga naar inhoud
Ga na zonsondergang niet naar buiten, waarschuwt oma de tienjarige Deon die bij haar in Suriname op bezoek is. Er waart namelijk een een vampierachtige 'asema' rond die kinderen lust. Maar Deon gaat toch op zoek.
In dit zesde deel van de in Suriname populaire jeugdhorrorserie Sranan Folktales, gaat de tienjarige Deon tijdens de zomervakantie bij zijn oma logeren. Daar leert hij van buurjongen Jimmy over een nieuwe gekke buurvrouw, waarvan gezegd wordt dat ze een 'asema' is. Een vampierachtig wezen, dat zich overdag als oude vrouw verkleedt, maar ’s nachts als vuurbal eropuit trekt. Aangetrokken door het avontuur besluiten Deon en zijn beste vriend Jimmy op onderzoek uit te gaan. Maar oma waarschuwde hen niet voor niets het donker te mijden.
ASEMA_POSTER_LMONSANTO.jpg

Titel: Asema
Jaar: 2023
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

TEASER V 10.00_00_06_18.Still006.png
TEASER V 10.00_00_27_15.Still009.png