Ga naar inhoud
Akeron Panel 95.jpg

Ascent from Akeron

Regie: Gustavo Garcia
Interactieve web-comic waarin rebelse jongeren in de verre toekomst de ware aard van hun duistere wereld ontdekken. De groep besluit terug te vechten.
Ascent from Akeron is een online strip, met animatie, diepte-effecten en een soundtrack, waarvan het verhaal wordt verteld in een proloog en vier episodes, allen in een webbrowser te lezen en te ervaren. Centraal thema is het menselijk vermogen om in opstand te komen tegen onderdrukking. Met deze interactieve motion comic wil schrijver William Maher tonen hoe onze eigen wereld kan transformeren tot een beangstigende, maar realistische toekomst. Met als hamvraag: zien we het licht aan het eind van de tunnel nog, als we op een geïsoleerd eiland zonder daglicht leven?
Titel: Ascent from Akeron
Jaar: 2019
Duur : 30 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie MisdaadAnimatiePolitiekKunst & CultuurDramaMaatschappijThriller

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.