Lichtvlekken, flikkerende schaduwen, vormen in voortdurende beweging die langzaam herkenbaar worden als hand, touw, spinnenwiel. Met flarden muziek, waaronder Schuberts 'Gretchen am Spinnrade'.
Lichtvlekken in een donkere ruimte. Flikkerende schaduwen op de muur. Langzaam worden de vlekken herkenbaar als een hand, een stuk gesponnen touw, een draaiend spinnewiel. Op de soundtrack flarden van muziek (waaronder Gretchen am Spinnrade van Franz Schubert), paardengetrappel, een trein. Close-ups van een hand en voet, grofkorrelige, out-of-focus beelden die alleen nog vorm zijn, in voortdurende beweging.

Credits

Producent
Coproducent
Sound Design
Productiebedrijf
De Filmbank
Distributie
De Filmbank

Titel: Ariadne
Jaar: 2004
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01