Ga naar inhoud
De vrienden uit Het huis Anubis bezoeken een spookkasteel. Wanneer de tieners een voor een verdwijnen verandert het vrolijke uitstapje in een griezelig avontuur. Tweede speelfilm naar de populaire serie.
Tweede bioscoopavontuur van de vriendengroep uit Het huis Anubis, de succesvolle jeugdserie vol mysterieuze en bovennatuurlijke zaken. Net als in de eerste speelfilm verlaten Amber, Nienke, Fabian en alle anderen het internaat voor een spannend uitstapje. Ze trakteren de jarige Appie op een bezoek aan een spookkasteel. De schrikeffecten en griezelgrappen zijn allemaal nep, denken ze, tot een van hen spoorloos verdwijnt en de toegangspoort onverwacht op slot blijkt te zitten. Opscheppertje Appie beweert dat ze te maken hebben met een heuse vampier. Samen trekken ze ten strijde met knoflook, een supersoaker vol wijwater en een kruimeldief. Alleen de slimme Nienke heeft andere vermoedens. Wat betekenen die oude dagboeken die ze vindt? Heeft het iets te maken met een wrede grap die dertig jaar geleden is uitgehaald? Zullen ze allemaal het slachtoffer worden van een boosaardige poppenmaker? Plotseling is de vraag wie Amber als eerste mag zoenen even niet zo belangrijk meer.

Titel: Anubis en de wraak van Arghus
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Kidsbios
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2010)
Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still