Ga naar inhoud
Wie maakt de regels in virtuele werelden als Second Life? Documentaire laat makers, gebruikers en critici aan het woord, en vermengt de virtuele wereld subtiel met de reële.
Online virtuele werelden springen als paddestoelen uit de grond. Second Life is door uitgebreide media-aandacht inmiddels de bekendste, maar met concurrenten als Eve Online en Lineage verre van de grootste. Another Perfect World plaatst deze nieuwe werelden in een eeuwenoude utopische traditie: online krijgt de mens eindelijk de mogelijkheid zijn eigen paradijs te creëeren. Maar wie maakt de regels in deze werelden - wie is God, en hoe wordt er geregeerd? En wat gebeurt er wanneer deze werelden meer en meer gaan kruisen met de realiteit, zoals nu al het geval is? Digitale ruilhandel levert keiharde dollars op; virtuele vetes worden in het echt uitgevochten. De door vijf hoofdvragen gestructureerde documentaire laat de oprichters van de vier grootste online werelden aan het woord, maar geeft ook ruimte aan hun gebruikers en aan critici. Hun meningen worden kracht bijgezet in animaties afkomstig uit de spelwerelden, die ook in beeld soms onmerkbaar overlopen in de realiteit.

Credits

Uitvoerend Producent
Coproducent
VPRO

Titel: Another Perfect World
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still