Ga naar inhoud
Still

Angelus Novus

Regie: Aboozar Amini
Ali en zijn broertje vluchtten op jonge leeftijd vanuit Afghanistan naar Turkije om daar een bestaan op te bouwen. Realistisch drama over het harde bestaan van vluchtelingen, door kinderogen bekeken.
Hoe is het voor kinderen om huis en haard te moeten verlaten? Ali en zijn broertje ontvluchtten Afghanistan op jonge leeftijd om met de rest van hun familie en vele andere vluchtelingen in Turkije een bestaan op te bouwen. De broers verdienen als schoenpoetsers hun geld, maar als op een dag de vaste werkplek is ingepikt staat hun toch al wankele bestaan op losse schroeven. Realistisch drama dat het harde leven en de dagelijkse hindernissen van vluchtelingen uit het Midden-Oosten illustreert, door kinderogen bekeken.

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Cast (hoofdrol)
Titel: Angelus Novus
Jaar: 2015
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2015
Panorama MaatschappijDramaPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.