Ga naar inhoud
Still

Andrew en Rasa, een modern liefdesverhaal

Regie: Roy Dames
Onthutsend portret van een aan lager wal geraakt stel. Rasa verkoopt haar lichaam voor heroïne en Andrew smokkelt xtc naar de Verenigde Staten. Het gaat allemaal niet zoals gehoopt.
Rasa is een Litouwse die haar lichaam verkoopt voor heroïne en cocaïne. De drugs veroorzaken wonden in haar magere gezicht en verergeren bovendien haar epilepsie. Haar vriend Andrew is een Surinamer met een gladde babbel, die denkt door xtc naar de Verenigde Staten te smokkelen genoeg te verdienen om hen uit het slop te trekken. Het gaat allemaal niet zoals gehoopt, en op een gegeven moment zitten ze allebei in de gevangenis. Ook daar worden ze gefilmd door het team van regisseur Roy Dames, die hun moeizame, maar onverwoestbare liefde een jaar lang volgt. Hij interviewt ze, ziet ze instorten, opnieuw beginnen, en weer instorten. Indirect is zijn film ook een portret van de Rotterdamse Pauluskerk en zijn onvermoeibare medewerkers, die harde keuzes moeten maken in hun pogingen mensen overeind te houden.

Credits

Scenario
Set geluid
Camera
Stolk Video
Productiebedrijf
Springfilm
Distributie
DocWorkers International
Titel: Andrew en Rasa, een modern liefdesverhaal
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 5 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still