Ga naar inhoud
Still

An Abstract Day

Regie: Oerd van Cuijlenborg
In experimentele animatie stuurt de soundtrack van overduidelijke geluidseffecten (piepende deur, startende auto) het verhaal, terwijl de geabstraheerde beelden de verbeelding uitdagen.
Deze experimentele animatiefilm verkent de interactie tussen een soundtrack vol geluidseffecten en geabstraheerde beelden. De geluiden laten niet veel aan de verbeelding over: een deur gaat open, twee mensen kreunen van genot, de wc wordt doorgetrokken. Het geluid vertelt het verhaal, dat met abstracte animaties, in lijnen, vlakken en kleuren, wordt gevisualiseerd. Deze beelden zijn in hun essentie herkenbaar, maar dagen, gek genoeg, de verbeelding wel weer uit. Zag je nou New York of niet?

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films
Titel: An Abstract Day
Jaar: 2010
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010
Spiegel van Holland

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still