Ga naar inhoud
Op zoek naar het geluk zijn mensen uit alle windstreken naar Amsterdam gekomen. In de mozaïekfilm zullen hun levens hardhandig botsen.
De Marokkaanse Khaled hoopt als illegaal het geluk te vinden in Amsterdam. Hij droomt ervan om met de opbrengst van straatroof en autodiefstal een Marokkaanse fastfoodketen te beginnen. Het sexy zusje van zijn criminele Nederlandse maatjes uit Amsterdam-Zuid moet de verblijfsvergunning naderbij brengen, maar zij heeft andere plannen. Omdat zijn vader in Marokko stervende is, komt zijn jongere broertje hem zoeken maar hij vindt in Nederland weinig gastvrij onthaal. Hij wordt al snel na aankomst in het land aangerand en vervolgens opgepakt door de politie. Ook een Amerikaans echtpaar met problemen, een Belgisch homostel en een ruziënd Duits arbeidersgezinnetje maken deel uit van de internationale mozaïek van deze wereldstad, waar de communicatie agressief is en een ernstig ongeluk de levens van de betrokkenen uit het lood slaat. De caleidoscopische film is het filmregiedebuut van Ivo van Hove. Hij speelt zelf een bijrol als louche autohandelaar.

Titel: Amsterdam
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still