Van 1982 tot 1985 werkt een jonge Nederlandse psychiater als hoofd van de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg van het Ministerie van Gezondheidszorg in Guinee Bissau. Alter ego is de filmische interpretatie van deze vier jaar psychiatrie in Afrika.
Van 1982 tot 1985 werkt een jonge Nederlandse psychiater als hoofd van de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg van het Ministerie van Gezondheidszorg in Guinee Bissau. Meteen na zijn afstuderen werkte hij er als arts voor de bevrijdingsbeweging en wil hij de situatie van psychiatrische patiënten verbeteren. Zij hebben een ziekte en zijn niet het slachtoffer van hekserij, zoals men vaak meent. Alter ego is de filmische interpretatie van vier jaar psychiatrie in Afrika en een 'witte dokter' die samenwerking zoekt met lokale genezers.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Molenwiek Film
Distributie
NFI Motion Pictures
Fugitive Cinema

Titel: Alter ego - Brieven van een doktor in Afrika
Jaar: 1986
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1986

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01