Ga naar inhoud
Stills

Als de wolken vallen

Regie: Cleo Julia Mullis

Zijn beste vriend pleegde zelfmoord, maar hiphopartiest Damy miste diens uitvaart. Tot op de dag van vandaag spijt hem dat. Nu stort hij zich volledig op zijn muziek om het verlies alsnog een plekje te geven.

Deze korte documentaire volgt de jonge artiest Damy, één van de rappers van de hiphopformatie Black Acid. Vier jaar geleden verloor hij zijn beste vriend (en trouwste fan) Rens aan zelfdoding. Damy's schuldgevoelens maakten dat hij verstek liet gaan bij de uitvaart. De schaamte daarover creëerde een writer's block: muziek maken lukt niet meer en Damy komt in een dal terecht. Wanneer hij voor het eerst sinds lange tijd afspreekt met zijn vader, verschijnt er weer licht aan de horizon. En een solo debuut-EP.

Credits

Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Makaki Productions
Poster Als de wolken vallen
Titel: Als de wolken vallen
Jaar: 2023
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
NFF Debuutcompetitie Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer