Ga naar inhoud
Stills

Along the Way

Regie: Mijke de Jong
Op de grens van Turkije en Iran raken de negentienjarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Op weg naar Europa, vastbesloten om hun familie terug te vinden, staan ze voor zware keuzes.

Tijdens hun vlucht naar Europa moeten de tweelingzusjes Zahra en Fatima zich tussen mensensmokkelaars en drugsdealers staande houden én proberen Europa te bereiken. Wie kun je vertrouwen? Hoe komen ze weer bij hun familie? Op Lesbos aangekomen is de ellende nog niet voorbij. Om zin te geven aan hun uitzichtloze leven, interviewen de tienermeiden de vrouwen met wie ze in een veel te krappe tent wonen. Regisseur Mijke de Jong baseerde haar film op het persoonlijke verhaal van hoofdrolspelers Malihe en Nahid Rezaie, en dat van andere jonge en kwetsbare vrouwen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Titel: Along the Way
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 20 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2022)
Mijke de Jong

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills