Ga naar inhoud
Filmmaker Pieter Verhoeff portretteert in deze documentaire de in 1996 overleden acteur Gerard Thoolen. Tijdens een feestelijke maaltijd met familie, vrienden en collega's wordt, aan de hand van interviews, beeldfragmenten, foto's, brieven en persoonlijke bijdragen, een beeld geschetst van de acteur en de persoon Gerard Thoolen.
In 1996 stierf Gerard Thoolen, een van de grootste Nederlandse acteurs uit de afgelopen decennia. Vooral zijn aandeel in het theatercollectief Het Werkteater wordt geroemd. Ook zijn rollen in de films die gemaakt werden op basis van voorstellingen van Het Werkteater, zoals Toestanden (1976), Opname (1979) en Een zwoele zomeravond (1982), met Thoolen als de gemoedelijke Surinaamse mevrouw Emanuels, worden hoog geprezen. Thoolen mocht dan geroemd worden als acteur, als persoon bleek hij onmachtig om zijn tragische leven te ontlopen. Filmmaker Pieter Verhoeff, die Thoolen onder andere regisseerde in zijn speelfilms Het teken van het beest (1980) en Van geluk gesproken (1987), portretteert hem in Alles komt ergens van. Tijdens een feestelijke maaltijd met familie, vrienden en collega's wordt een beeld geschetst van de acteur en de persoon Gerard Thoolen aan de hand van interviews, beeldfragmenten, foto's, brieven en persoonlijke bijdragen van de aanwezigen.

Titel: Alles komt ergens van
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still