Documentaire volgt het dagelijkse leven van vijf werkende vrouwen met jonge kinderen. Op alle vlakken kan, wil en moet alles: kinderen, een leuke baan, een gepassioneerd huwelijk, een eigen huis.
Documentaire die het dagelijkse leven volgt van vijf werkende vrouwen met jonge kinderen. 'De nieuwe vrouw' worden ze wel genoemd. Op alle vlakken zijn ze ambitieus en ze kunnen, willen en moeten alles: kinderen, een leuke baan, een gepassioneerd huwelijk en een eigen huis. De vrouwen hebben zich op hun toekomst voorbereid, ze zijn vrij. Maar ten koste van wat? In interviews vertellen ze over de lasten van het moederschap. De lusten lijken dunner gezaaid. Ze hadden niet verwacht dat het moederschap zo'n impact zou hebben op hun leven en werk, en ook de relatie met hun echtgenoot is zo zoetjesaan in het slop geraakt. Toch geloven ze niet dat ze een goede fulltime moeder zouden zijn. Door bewust voor hun werk te kiezen, kiezen ze ervoor uit die dagelijkse 'routine-machine' te stappen.

Titel: Alles
Jaar: 2000
Duur : 46 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2000)
Marije Meerman

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.