Veelvuldig bekroonde documentaire waarin Haanstra de Nederlandse bevolking met al haar eigenaardigheden portretteert - vaak in scènes die werden opgenomen met een verborgen camera.
Veelvuldig bekroonde documentaire waarin Bert Haanstra de Nederlandse bevolking met al haar eigenaardigheden portretteert: Jan en alleman. Vaak in scènes die werden opgenomen met een verborgen camera. Haanstra laat in beeld en geluid zien dat de Nederlanders, allemaal netjes geregistreerd in het bevolkingsregister, in 1963 leefden in een goed georganiseerd en overzichtelijk land. Simon Carmiggelt is te horen als voice-over in de film die meer dan 1,5 miljoen bezoekers trok en in 1964 een Gouden Beer in Berlijn won.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Bert Haanstra Films

Titel: Alleman
Jaar: 1963
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still