Ga naar inhoud
Derya, Janet, Nazmiye, Badriah en Naoual: brave burgers met een goede baan, een gezin en een huis. Tot die kwade dag en die eerste vorderingsbrief. Slachtoffers van de toeslagenaffaire doen openhartig hun verhaal, maar soms kunnen ze alleen maar zwijgen.
Vijf gedupeerde moeders van het toeslagenschandaal vertellen in ijzingwekkende monologen hoe hun leven eruitzag vóór de eerste vorderingsbrieven. En daarna. De getuigenissen van Derya, Janet, Nazmiye, Badriah en Naoual zorgen ervoor dat het menselijke drama achter het politieke schandaal tastbaarder wordt dan ooit. Van vernederende anekdotes tot hun visie op het herstel van de geleden schade. Monologen over het plotseling afscheid moeten nemen van je kind, over bezoeken van deurwaarders en over het moeizame herstel van deze vermorzeling. Een film waarin de stiltes en blikken de meeste zeggingskracht hebben: ze getuigen van het onbeschrijfelijke leed.

Credits

Producent
Sound Design
Research
Productiebedrijf
SB Cinema
Coproductiebedrijf
BNNVARA
Omroep
BNNVARA
Alleen tegen de staat

Titel: Alleen tegen de Staat
Jaar: 2021
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Stills
Stills