Ga naar inhoud
De Swift Boys in de verlenging! Een onverwacht huwelijk in Spanje vraagt om een spontane reünie. In deze roadmovie met een lach en een traan moeten ze Duitse nudisten, de Franse politie maar vooral hun midlifecrisis zien te overleven.

Het origineel leverde al brandstof op voor een tv-serie en een aantal buitenlandse remakes, en na bijna vijftien jaar ook voor een heus vervolg. Daarin is het onverwachte huwelijk in Barcelona van één van hun oude voetbalmaten aanleiding voor een spontane reünie van de Swift Boys. Uiteraard lopen alle plannen in de soep, en dat begint al op Schiphol. Noodgedwongen vertrekken ze in het busje van Harry’s Tuincentrum om toch nog op tijd bij de huwelijksvoltrekking te zijn. Obstakels zijn daarbij het Belgische wegennet, Duitse nudisten en een onbuigzame Franse politieagent. Kolderieke verwikkelingen, maar met hier en daar een serieuze ondertoon als de jongens ieder voor zich worstelen met de tweede helft van hun leven. Ook de ode aan de ontbrekende All Star Antonie Kamerling raakt een gevoelige snaar.

Titel: All Stars 2: Old Stars
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 57 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still