Ga naar inhoud
Een kankerchirurg, een celbioloog, een nachtzuster, een kinderoncoloog en een patholoog in het Universitair Medisch Centrum Rotterdam wijden zich gepassioneerd aan de raadselachtige ziekte kanker.
Documentaire over kanker toont dat vooruitgang in de medische wetenschap vooral geboekt wordt dankzij de onophoudelijke nieuwsgierigheid en opmerkzaamheid van de mens. De Griekse arts Hippocrates die zo'n 2.500 jaar geleden een van de eersten was die de geneeskunde uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst haalde, moest het doen met dezelfde middelen die wij nu nóg hebben: kijken, voelen en snijden. De film volgt een kankerchirurg, een celbioloog, een nachtzuster, een kinderoncoloog en een patholoog in het Universitair Medisch Centrum Rotterdam. Zij wijden zich met hart en ziel aan de raadselachtige ziekte en weten dat zij zelf niet zullen meemaken dat de ziekte volledig begrepen is en dat de middelen om deze te behandelen vooralsnog ontoereikend zullen zijn. Naast hun wetenschappelijke werk omringen zij hun patiënten met zorg. Eén van de sleutels tot de oplossing van de vraag waarom cellen ongelimiteerd gaan delen zal mogelijk aangereikt worden door de muis, een dier dat ongeveer viervijfde van zijn genen gemeen heeft met de mens.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hasten Slowly Films
Omroep
IKON TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: All My Tomorrows
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still