Roman­tische komedie van Johan Nijen­huis over Youssef, die met veel plezier werkt bij een bureau dat de meest door­trapte alibi’s verschaft. Tot hij verliefd wordt op Andrea, die leuge­naars haat.
Liegen is Youssefs tweede natuur en Rick, baas van een bureau dat in alibi’s doet, herkent zijn talent meteen. Met behulp van de meest door­trapte listen en een enorm arse­naal aan verkleed­spullen stellen Rick en zijn medew­erkers over­speligen en andere stieke­merds in staat ongestoord hun gang te gaan. Het lijkt één groot spel en Youssef voelt zich er als een vis in het water. Tot hij verliefd wordt op de serveer­ster Andrea, die niks moet hebben van leuge­naars. Als hij Rick ook nog moet helpen bij zijn over­spel, wordt het wat al te persoon­lijk en loopt het uit de hand. Na een flinke vecht­partij tussen hem en zijn baas wordt het tweetal gear­resteerd. Dat is waar deze roman­tische komedie, met een zonnig Amsterdam als décor, begint. Youssef vertelt de hele voorgeschiedenis tijdens het verhoor. Regis­seur Johan Nijen­huis kiest dus voor een onbe­trouw­bare verteller. En ook al geloven de agenten die Youssefs verhaal aanhoren er niets van, ze hangen aan zijn lippen.

Titel: Alibi
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01