Romantische komedie van Johan Nijenhuis over Youssef, die met veel plezier werkt bij een bureau dat de meest doortrapte alibi's verschaft. Tot hij verliefd wordt op Andrea, die leugenaars haat.
Liegen is Youssefs tweede natuur en Rick, baas van een bureau dat in alibi's doet, herkent zijn talent meteen. Met behulp van de meest doortrapte listen en een enorm arsenaal aan verkleedspullen stellen Rick en zijn medewerkers overspeligen en andere stiekemerds in staat ongestoord hun gang te gaan. Het lijkt één groot spel en Youssef voelt zich er als een vis in het water. Tot hij verliefd wordt op de serveerster Andrea, die niks moet hebben van leugenaars. Als hij Rick ook nog moet helpen bij zijn overspel, wordt het wat al te persoonlijk en loopt het uit de hand. Na een flinke vechtpartij tussen hem en zijn baas wordt het tweetal gearresteerd. Dat is waar deze romantische komedie, met een zonnig Amsterdam als decor, begint. Youssef vertelt de hele voorgeschiedenis tijdens het verhoor. Regisseur Johan Nijenhuis kiest dus voor een onbetrouwbare verteller. En ook al geloven de agenten die Youssefs verhaal aanhoren er niets van, ze hangen aan zijn lippen.

Titel: Alibi
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still