Natuurdocumentaire waarin gedurende een aantal jaren een jonge mannetjesleeuw wordt gevolgd tijdens zijn onzekere bestaan in de Afrikaanse Serengeti.
De beelden uit het Serengeti National Park in Tanzania verliezen nooit hun schoonheid. In de montage van Addo, koning der dieren, krijgt de dreiging - geen dier in het park is zijn leven zeker - een eigen verhaal. Zelfs 's nachts moet een cheetah met haar prooi een boom in vluchten om die uit de klauwen van de leeuwen te houden. Het pasgeboren leeuwtje Addo maakt het allemaal mee. Hij speelt met zijn broertjes, ziet zijn moeder jagen en volgt hoe twee concurrerende leeuwen zijn vader proberen te verjagen. Ondanks de talrijke gevaren groeit Addo op tot een volwassen, sterke leeuw. Samen met een andere leeuw wordt hij de machthebber van een nieuwe groep. Addo wordt de nieuwe leeuwenkoning van de Serengeti. Wie al de lange documentaire Serengeti Symphony zag, weet hoe muziek en beelden samen het verhaal van de wildernis vertellen. Cineast Hugo van Lawick overleed voor de film klaar was.

Credits

Productiebedrijf
Nature Conservation Films
Omroep
AVRO TV
Distributie
Universal Pictures Licensing Benelux

Titel: Addo, koning der dieren
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still