Ga naar inhoud
Still

Achttien

Regie: Jelle van Doornik
Drama over de 17-jarige Koen die op een dag een brief vindt van zijn vader die hij nooit gekend heeft. Hij gaat naar hem op zoek wat tot een dramatische ontknoping leidt.
Telefilm over de 17-jarige vaderloze Koen die samen met zijn moeder in een huisje aan de rivier woont. Koen is een einzelgänger, hij knutselt wat aan zijn kano of ligt bovenop een brug na te denken over het leven. Hij weet niet beter dan dat hij is verwekt tijdens een liefdeloos avontuurtje in Noorwegen, waarna zijn moeder nooit meer iets van zijn vader heeft vernomen. Tijdens een van zijn overpeinzingen op een kerkhof ontmoet hij de anarchistische, hyperactieve Colet. Schoorvoetend komt er een vriendschap op gang. Uit de brief van zijn vader die Koen op een dag bij zijn oma vindt, blijkt dat de waarheid rondom diens afwezigheid heel anders is. Op aandringen van Colet wil Koen nog voor zijn achttiende verjaardag zijn vader vinden. Er volgt een confronterende zoektocht door het ijskoude Noorwegen, waarin Colet haar ware gezicht toont en Koens ontmoeting met zijn vader tot een dramatische ontknoping leidt.

Credits

Production Design
Set geluid
Muziek
Productiebedrijf
Egmond Film and Television
Omroep
NCRV TV
Titel: Achttien
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still