Ga naar inhoud
Documentaire vertelt hoe vier kinderen die een oorlog hebben meegemaakt, leren, ondanks hun verleden, een toekomst op te bouwen.
Documentaire vertelt hoe vier kinderen die een oorlog hebben meegemaakt, leren ondanks hun verleden een toekomst op te bouwen. In een opvangkamp voor voormalige kindsoldaten in Liberia woont de achttienjarige Spencer. Middels rollenspel en individuele counselling leert hij dat moorden niet vanzelfsprekend is. Eranda is zeven en vluchteling uit Kosovo. In een opvangkamp in Macedonië en later in Nederland wordt haar leven bepaalt door angst en onzekerheid. In Cambodja heeft de dertienjarige Nhom zijn been verloren door een achtergebleven explosief en hij is wees. In het weeshuis leert hij zijn eenzaamheid en de schaamte over zijn handicap te overwinnen. De achttienjarige Rwandese Jacqueline heeft een kind van haar verkrachter. Haar oma en radioprogramma's helpen haar bij het accepteren van haar kind en haar lot. Achter gesloten ogen werd in 2000 bekroond met de Prijs van de Stad Utrecht.

Credits

Productiebedrijf
Hungry Eye Documentaries
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Distributie
DocWorkers International

Titel: Achter gesloten ogen
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2000)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.