Ga naar inhoud
Still

A Skin Too Few - The Days of Nick Drake

Regie: Jeroen Berkvens
Documentaire geeft een beeld van het leven van de inmiddels tot cultfiguur verheven Engelse zanger en tekstschrijver Nick Drake (1948-1974).
Op een herfstachtige morgen in 1974 werd de Engelse zanger en tekstschrijver Nick Drake (1948-1974) dood aangetroffen. Twintig jaar later wordt Drake tot een cultfiguur verheven. De media wakkeren de verering aan met koppen als 'de cultheid van de cultheden' en zijn muziek wordt gebruikt in speelfilms en commercials. In de documentaire bezoekt filmmaker Berkvens de stille landschappen, plekken, mensen en muziek uit Nick Drake's leven in een poging de tragedie van deze eenling te begrijpen. Getuigenissen, waaronder van Drake's zus, omschrijven Drake als een eenzame jongen die zijn ouderlijk huis nauwelijks heeft verlaten en voor wie contact met anderen een grote opgave was. Een integer kunstenaar die de confrontatie met het publiek niet aankon, maar in toenemende mate verbitterde omdat hij wel zocht naar erkenning.
Titel: A Skin Too Few - The Days of Nick Drake
Jaar: 2000
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2000)
Jeroen Berkvens

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still