Jeugdvrienden Mark en Tsale, volwassen kinderen van Oost-Europese Joden die naar Curaçao zijn gevlucht, reizen in een documentaire road movie naar de geboortegrond van hun voorouders.
Mark en Tsale, kinderen van Oost-Europese Joden die naar Curaçao zijn gevlucht, reizen naar de geboortegrond van hun voorouders. In een documentaire road movie door Curaçao, Amerika, Wit-Rusland, Oekraïne en Israël worden de jeugdvrienden geconfronteerd met de offers die hun ouders brachten om hun familie een betere toekomst te geven. Het verhaal ontvouwt zich tijdens een reis door desolate landschappen van Oost-Europa tot de exotische Cariben, een contrast als treffende metafoor voor de geschiedenis van Mark en Tsales voorouders.

Titel: A Shtetl in the Caribbean
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 39 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.