Ga naar inhoud
Hoe verbeelden verschillende makers de werkelijkheid? In een gesprek met vijf film- en podcastmakers wil een jonge documentaire-regisseur onderzoeken wat de waarheid is. Want “het is niet dat we willen liegen, het gebeurt gewoon.”
Tijdens het maken van een documentaire raakte Ciska Meister verstrikt in de begrippen waarheid en werkelijkheid. Want ook al willen we dat misschien wel geloven, documentaires zijn geen objectieve vensters op de echte wereld. Het zijn interpretaties, verslagen, getuigenissen. Maar als ze geen accurate weergave zijn van de werkelijkheid, wat onderscheidt documentaires dan van fictie? Een film als een hond die zijn eigen staart achterna zit: een documentaire, waarin een regisseur onderzoekt hoe andere documentairemakers te werk gaan bij het verbeelden van de realiteit.

Credits

Production Design
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie

Titel: A Place Where Reality Lies
Jaar: 2022
Duur : 34 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills