Ga naar inhoud
Hypnotiserende documentaire roadmovie waarin een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur door zijn voorruit de scheuren in Europa ziet en op zijn telefoon de scheuren in zijn huwelijk.

Het NFF kijkt ook dit jaar weer over landsgrenzen heen en vertoont een aantal bijzondere co-producties met onze zuiderburen, waaronder speelfilms Dealer en Nowhere en de documentaire A Parked Life.

De Bulgaarse chauffeur Petar Doychev leeft maandenlang in de cabine van zijn vrachtwagen. En zoals Petar zijn er velen, want honderdduizenden Oost-Europese mannen zwerven met hun vracht over de Europese snelwegen. Altijd onderweg en nergens thuis: het harde leven laat de band met zijn vrouw en kind verwateren. Dit intieme portret van een asfaltnomade aan de rand van de consumentenmaatschappij neemt je mee op reis naar alle (uit)hoeken van het continent.

Credits

Coproducent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Savage Film
Coproductiebedrijf
Docmakers
Postproductiebedrijf
Paprika Post-Production
Manneken Pix
AParkedLife_A2_def.jpg

Titel: A Parked Life
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Vlaams
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

A Parked Life Still 2.jpg