Ga naar inhoud
Key art.jpg

A Letter from Helga

Regie: Ása Helga Hjörleifsdóttir
Psychologisch drama over een affaire tussen een kinderloze, getrouwde boer en zijn eveneens ongelukkig getrouwde buurvrouw, in het IJsland van de jaren veertig. Boekverfilming over liefde, nalatenschap en spijt.

In een uithoek van het IJsland van de jaren veertig begint de ongelukkig getrouwde, kinderloze schapenboer Bjarni een gepassioneerde verhouding met buurvrouw Helga – al even ongelukkig in haar huwelijk. De verboden liefdesrelatie zet de verhoudingen in de kleine gemeenschap op scherp en Bjarni staat voor een belangrijke beslissing. Psychologisch, romantisch drama over liefde, schuld en de paden die niet bewandeld werden. Geïnspireerd op de gelijknamige roman van Bergsveinn Birgisson. Met een prominente rol voor het ruige, eigenzinnige landschap van IJsland.

Credits

Productiebedrijf
Zik Zak Filmworks
Coproductiebedrijf
Rotterdam Films
Titel: A Letter from Helga
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 52 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2023
Specials

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

SC84_SL229b.jpg
SC144_SL271a.jpeg