Ga naar inhoud
Still

A Gentle Creature

Regie: Marc James Roels
Een ouderpaar verbrandt na een gesprek met officiële beambten in de tuin dozen met spullen van hun driejarig dochtertje. Langzaam maar zeker dringt de huiveringwekkende aard van hun beslissing door.
Prijswinnende korte film waarin door schrille vioolmuziek en onheilspellende beelden de toon wordt neergezet van een bevreemdende en ongemakkelijke intrige. Wat is de inzet van het gesprek dat een ouderpaar in een ijskoude vergaderruimte met officiële beambten heeft? Waarom worden thuis de spullen van hun driejarig dochtertje in dozen gepakt en in de tuin verbrand? Langzaam maar zeker dringt de huiveringwekkende aard van hun beslissing door.

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Epidemic
Titel: A Gentle Creature
Jaar: 2009
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010
Grenzeloos

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still