Poëtische documentaire over levenslang veroordeelde en als geestesziek bestempelde misdadigers achter de muren van een Vlaamse gevangenis. Zonder behandeling of kans op vrijlating tellen ze daar hun dagen af.
In België worden geesteszieke misdadigers niet verantwoordelijk geacht voor hun daden. Ze worden zonder enige behandeling achter de gevangenismuren van de Merksplas geplaatst - afgezonderd van de samenleving. Hun misdaden variëren van het in brand steken van een fiets tot moord. De datum van invrijheidstelling op ieders dossier: 31/12/9999. Deze poëtische documentaire verweeft de verhalen van vijf gevangenen. Binnen de gestolde gevangenistijd is het enige wat hen rest de voortdurende confrontatie met zichzelf en hun daden.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Omroep
Lichtpunt
Distributie
Associate Directors

Titel: 9999
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Vlaams XL
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still