Ga naar inhoud
Still

8.1

Regie: Oerd van Cuijlenborg
Abstracte animatiebeelden, geïnspireerd op de natuur, verbeelden de associaties met de muziek van Schuberts achtste symphonie, ook wel de Unvollendete genoemd.
Op de muziek van symfonie no. 8 Unvollendete van componist Franz Schubert maakte regisseur Oerd van Cuijlenborg een veertien minuten durende abstracte animatiefilm met als uitgangspunt: 'Wat zie je als je met je ogen dicht naar deze muziek luistert?' De afwisselend gekleurde beelden van Van Cuijlenborg zijn voornamelijk op de natuur geïnspireerd, zodat associaties met onder water, bliksemschichten en de glittering van de zon zich opdringen.

Credits

Productiebedrijf
Arena Films
Distributie
Arena Films
Titel: 8.1
Jaar: 2005
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still