Documentaire geeft aan de hand van vijf portretten van vrouwen die in verschillende periodes in dezelfde kamer in een tehuis hebben gewoond een beeld van het opgroeien in een meisjestehuis.
Begin jaren tachtig woonde de toen veertienjarige filmmaakster Tamara Miranda op kamers in de Verhulst, een tehuis voor werkende en studerende meisjes in Amsterdam. Aan de hand van vijf portretten van vrouwen die in verschillende periodes in dezelfde kamer in het tehuis hebben gewoond geeft de documentaire een beeld van het opgroeien in een meisjestehuis. Zijn meiden die in een tehuis wonen moeilijk opvoedbaar? Hoe is het eigenlijk om in een tehuis te wonen, en kan een tehuis ooit een thuis worden? Sonja woonde vijf jaar voor Miranda in de kamer, Rachel vijf jaar erna en Sharon is er pas kort weg. Kimberley is de enige die eigenlijk echt kan zeggen dat het haar kamer is: ze woont er nu. Zij is de enige die echt weet hoe het is om in een tehuis te wonen.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Paul de Bont Producties
Omroep
VPRO TV
Distributie
Paul de Bont Producties

Titel: 5x mijn kamer
Jaar: 2001
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01