Vier vrouwen breien 55 sokken van een uitgehaalde sprei. Stopmotionanimatie van Co Hoedeman naar het boek van Maria Jacobs, brengt de ontberingen van de Tweede Wereldoorlog terug tot de essentie.

Animatiefilm in zwart-wit naar het boek 55 Sokken/A safe house: Holland 1940-1945 van Maria Jacobs over een moeder en dochter die in de Tweede Wereldoorlog twee joodse vrouwen laten onderduiken. Om de tijd te doden halen ze een sprei uit en breien daar 55 sokken van. De moeder probeert de sokken vergeefs te verkopen, tot een boerin ze alle 55 neemt. Ze houdt immers zo van breien.
Sobere stopmotionfilm van Co Hoedeman brengt het verhaal van Maria Jacobs over de ontberingen van de Tweede Wereldoorlog terug tot de essentie.


Credits

Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Coconino
MusiVision

Titel: 55 Sokken
Jaar: 2011
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01