Portret van de achtjarige Giovanni, een roodharige belhamel uit een achterstandswijk. Zijn gescheiden ouders hebben het beiden niet breed. Geld maakt niet gelukkig, zegt men, maar hij weet wel beter.
Terwijl zijn gescheiden ouders allebei geen cent te makken hebben, weet de achtjarige, roodharige belhamel Giovanni altijd wel wat te ritselen. Het liefste geeft hij de 'buit' direct uit in het winkelcentrum, aan snoep of dvd's. Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze, maar hij weet wel beter. Giovanni staat al vroeg op eigen benen, mede doordat zijn ouders weinig regels stellen. Zijn ouders wonen vlakbij elkaar in een Amsterdamse achterstandswijk. Hij woont bij zijn vader, waar hij in de woonkamer slaapt. Tot 's avonds laat kijken ze gewelddadige films - die van gangsterrapper 50 Cent zijn Giovanni's favoriet - terwijl zijn vader bier drinkt en stickies rookt. Op school is Giovanni vaak te moe om op te letten. Zonder commentaar te leveren of vragen te stellen volgen regisseurs Ester Gould en Sarah Sylbing de ontwapenende, drukke jongen bij zijn gestruin op straat of op zijn verjaardag, waar de chaos in zijn huiselijk leven pas echt duidelijk wordt.

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Gould Producties
Somos

Titel: 50 cent
Jaar: 2007
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still