Ga naar inhoud
5-Seasons-of-Revolution_st_3_jpg_sd-high.jpg

5 Seasons of Revolution

Regie: Lina

De Syrische opstand verandert een aspirant-videojournalist: niet langer focust ze op de vrolijke kanten van het leven in Damascus, maar op een nieuwe realiteit die veel impact heeft. Zo wordt ze met deze documentaire de onverwachte verteller van haar eigen lot.

Lina wilde cameravrouw worden, om haar omgeving en naasten in Damascus vast te leggen. Maar met de opstand in Syrië duurde het niet lang voordat arrestaties, martelingen en potentieel levensbedreigende situaties voor haar dagelijkse realiteit werden. Daarom bedacht Lina personages en pseudoniemen, die hielpen haar leven te leiden onder een nieuwe norm. Wat als een eenvoudig plan begon, veranderde in een complex spel met een web van identiteiten. Een kleine prijs in ruil voor de vrijheid om de camera te mogen vasthouden.

Credits

Regie
Camera
Productiebedrijf
No Nation Films
Coproductiebedrijf
Docmakers
Piraya Film
Postproductiebedrijf
Hinterland
Convoi Studio
Distributie
Cinema Delicatessen
5-Seasons-of-Revolution_ps_1_jpg_sd-low.jpg
Titel: 5 Seasons of Revolution
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills