Portret van de Rotterdamse wijk Hillesluis tijdens het EK voetbal 2000. De weinige autochtone en vele allochtone bewoners bereiden zich op hun eigen wijze voor op de wedstrijden.
Portret van de Rotterdamse wijk Hillesluis tijdens het EK voetbal 2000. De weinige autochtone en vele allochtone bewoners bereiden zich op hun eigen wijze voor op de wedstrijden die voor een deel plaatsvinden in De Kuip, het stadion dat de wijk domineert. Een buurtbewoonster maakt salades voor de agenten die het verkeer regelen. Jonge hooligans peppen zich thuis op met bier en wiet. Een Turkse inwoner laat zijn dove zoontje het stadion zien. De Bosniër Ennis probeert met muziek zijn herinneringen aan de oorlog in zijn land dragelijk te maken en de Noord-Afrikaan El Mounsif treurt over zijn duurbetaalde en onverzekerde auto die voor zijn deur werd gestolen. Intussen probeert de wijkagent de grote en kleine problemen in de wijk op te lossen in de hoop dat de sfeer na het kampioenschap net zo gezellig zal blijven. Een portret van onze hedendaagse samenleving ten tijde van het grote voetbalfeest.

Credits

Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
Human

Titel: 3 weken feest!?
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.