Documentaire biedt een impressionistisch beeld van een dag in de Russische havenstad aan de Oostzee, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.
11 november, Saint Petersburg is een van de Video Diaries die gemaakt werden ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het International Film Festival Rotterdam. Regisseur Nathalie Alonso Casale dacht eerst aan filmen in Rotterdam, maar koos uiteindelijk voor Sint-Petersburg vanwege het bijzondere licht in die stad. Ze biedt een impressionistisch beeld van een dag in de Russische havenstad aan de Oostzee, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ze beschouwt het leven op straat rustig en van een afstandje, als een voorbijganger. Of het nu oude mensen zijn die wachten op een bankje, drie dames die op een rij staan te bidden bij een muur of een jonge skater in een halfpipe. Zonder commentaar, met een soundtrack van wind en achtergrondgeluiden.

Credits

Productiebedrijf
International Film Festival Rotterdam (IFFR)
De Productie
Distributie
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Titel: 11 November, Saint Petersburg
Jaar: 2001
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.