Ga naar inhoud
Roze vlak met wit logo Nederlands Film Festival

10 Geboden - Het was weer zondig

Regie: Fatima Jebli Ouazzani
Documentaire naar aanleiding van het zevende gebod - Gij zult niet echtbreken - waarin de vraag aan de orde wordt gesteld hoe eenduidig het begrip echtbreken is.
Het zevende gebod luidt 'Gij zult niet echtbreken', maar wat is echtbreken? In de visie van regisseur Fatima Jebli Ouazzani is het antwoord daarop niet eenduidig. In elk geval is niet monogamie, maar vertrouwen heilig. Zo stelt een man zijn vrouw na 22 jaar huwelijk voor ergens anders haar gerief te zoeken. De schijnbaar jaloezieloze echtgenoot is vervolgens trots op haar veroveringen. Omgekeerd is zij echter razend jaloers - een traumatische jeugdherinnering aan haar overspelige moeder speelt daarbij een grote rol. Ouazzani contrasteert dit met het verhaal van een Israëlische soldaat wiens vrouw zwanger werd van zijn militaire superieur die hem naar Libanon had gestuurd, om na terugkeer te merken dat de abortus van zijn soldij betaald was. Nu leidt hij een leven als gigolo - maar, benadrukt hij, hij is nog nooit van zijn leven vreemdgegaan.

Credits

Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Public Film
Titel: 10 Geboden - Het was weer zondig
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.