Documentaire in het kader van het gebod Gij zult niet doden: wie is er verantwoordelijk wanneer iemand een tijd lang onopgemerkt thuis dood blijft liggen?
John Appel koos een uiterst onvoorspelbaar onderwerp voor het gebod Gij zult niet doden: wie is er verantwoordelijk wanneer iemand een tijdlang onopgemerkt thuis dood blijft liggen? De buren, de familie, de maatschappij of niemand? Nadat hij een krantenbericht heeft gevonden, gaat Appel als een soort detective op zoek naar de identiteit van de eenzame gestorvene. In eerste instantie spreken de buren, die om het hoekje van het balkon bij de dode naar binnen gluren, elkaar zelfs tegen over diens uiterlijk, maar gaandeweg ontrafelt Appel een fascinerend levensverhaal. Hij gaat daarbij steeds verder terug in het verleden en schetst met gevoel voor humor en drama een portret van iemand die zowel eenzelvig was als sociaal betrokken en niet werd gemist, maar wel zijn sporen achterliet.

Credits

Producent
Scenario
Montage
Productiebedrijf
Paul de Bont Producties
Omroep
IKON TV
Distributie
Paul de Bont Producties

Titel: 10 Geboden - Het beloofde land
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.