Ga naar inhoud
Still

10 Geboden - God Is My Co-Pilot

Regie: Karin Junger
Documentaire gebaseerd op het derde gebod - Gij zult de naam van God niet verkeerd gebruiken - waarin de filmmaakster het verband tussen religie en oorlog aan boord van een vliegdekschip onderzoekt.
Deel uit de documentaireserie 10 Geboden. Regisseuse Karin Junger liet zich voor de documentaire God is my Co-Pilot inspireren door het Derde Gebod: Gij zult de naam van God niet verkeerd gebuiken. In de film onderzoekt zij het verband tussen religie en oorlog aan boord van de USS Roosevelt. Op het grootste vliegdekschip van de Amerikaanse marine - het schip telt 5000 bemanningsleden waaronder zo'n 200 piloten - gaat er geen dag voorbij zonder gebed, samenzang en kerkdiensten. Gedurende de oorlog in Kosovo volgde Junger een aantal piloten en hun geestelijk leider tussen de luchtaanvallen door. Op kritische wijze stelt zij hun geloof ter discussie: Wat denken de piloten van hun rol in deze oorlog en hoe rechtvaardigen zij die rol met hun religieuze opvattingen?

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Paul de Bont Producties
Omroep
IKON TV
Distributie
Paul de Bont Producties
Titel: 10 Geboden - God Is My Co-Pilot
Jaar: 2000
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.