Ga naar inhoud
Geen talking maar listening heads in deze experimentele estafette-documentaire, waarin jongens en mannen luisteren naar een tien jaar oudere. Op hun gezichten concentratie, ontroering en anticipatie.
Een jongetje van 1 jaar luistert naar een verhaal door een koptelefoon. Hij hoort een tienjarige jongen vertellen over de veranderingen in zijn leven sinds hij een baby was. In volle concentratie luisteren vervolgens opeenvolgend een reeks jongens en mannen naar bespiegelingen over leven en dood, geluk en verdriet, teleurstelling en hoop van steeds een tien jaar oudere. Elk verhaal in deze estafette-documentaire laat zien wat mogelijk is of werpt een schaduw vooruit. In de verstilde kaders worden de gezichten tot kleine landschappen van empathie en anticipatie.

Credits

Coproducent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Doc.Eye Film

Titel: 10
Jaar: 2014
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.