Ga naar inhoud
Gebruikt -180929020 (Be)Grijp je publiek! NFF Conferentie Le Duc.JPG

Avond van de korte film

Avondvullende voorstelling met de beste korte films uit het festivalprogramma van dit jaar. De feestelijke avond wordt georganiseerd in de vorstelijke Stadsschouwburg en afgesloten met een borrel in de foyers.

Het programma op 26 september, vanaf 20:30 in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg:

The Thinker & the Prover (regie: Kevin Boitelle)
Een regisseur en zijn voice-over acteur botsen in een geluidsstudio over wat wel en niet een verhaal of film is. De waarheid blijkt uiteindelijk, zoals zo vaak, in het midden te liggen.

A Little Less Ordinary (regie: Guido F.G. Jeurissen)
"Nu ik zwerf, maak ik mijn eigen regels. Zo kan ik gaan waar ik wil, wanneer ik maar wil." De avontuurlijke Maye denkt haar dakloze bestaan prima op de rails te hebben, alleen pakt de realiteit anders uit.

La Ultima Ascensión (regie: Kevin Osepa)
Visser Rowin vangt nauwelijks genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar als hij op zijn vaste visstek een mysterieuze man ontmoet, lijkt zijn leven drastisch te veranderen.

Canceled (regie: Teemong)
Van een miljoen bewonderende volgers naar een miljoen meedogenloze haters: een bekende rapper wordt in dit korte drama gecanceld en probeert met alle macht zijn carrière en leven veilig te stellen.

It's Nice in Here (regie: Robert-Jonathan Koeyers)
Wat gebeurde er precies die fatale avond waarop de jonge Crimson werd doodgeschoten in de plaatselijke supermarkt? In deze animatiefilm vertellen zijn beste vriendin Imani en de politieagent die hem neerschoot hun versie van de werkelijkheid.

Diep in de nacht (regie: Isis Cabolet)
Popmusicalfilm vol deep house en disco. Op de dansvloer worden liefdes geboren en spatten relaties uit elkaar. De aan huis gekluisterde Mens leert dankzij haar nachtelijke escapades weer wat leven is.

Het kamp (regie: Philip Huff)
Kort drama, waarin de dertigjarige Robin uit de stad vertrekt naar een houthakkerskamp. Daar botst Robin met de verwachting van de medekampeerders. Ze pesten Robin en creëren een onveilige omgeving, tot de boel explodeert.