Verdwijnen

Boudewijn Koole Speelfilm - 2017 - 92 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Rifka Lodeizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama waarin de kille verhouding tussen Roos (33) en haar moeder extra op scherp wordt gezet. Roos komt tijdens het jaarlijkse bezoek in een winters Noorwegen namelijk met slecht nieuws.

Het jaarlijkse bezoek van fotografe Roos (33) aan haar moeder in het winterse Noorwegen is deze keer anders: Roos heeft slecht nieuws. Maar het verleden maakt het voor Roos onmogelijk dit te vertellen, want de verhouding tussen moeder en dochter is sinds jaar en dag stekelig en koud. Het welkom is zodoende niet al te hartelijk. Geholpen door haar dertienjarige halfbroertje en Roos’ eerste grote liefde vinden de twee vrouwen in dit drama eindelijk toenadering. Zo kan Roos de volgende, onvermijdelijke stap zetten.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Noorwegen