Toegetakeld door de liefde

Ari Deelder Speelfilm - 2013 - 90 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Muziek New Cool Collective

Gouden Kalf-nominatie

Beste Production Design

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Rotterdammer Arie worstelt met het schrijven van zijn tweede boek en vindt plotseling zijn muze én grote liefde in de roodharige trambestuurder Sonja. Gebaseerd op een tragikomische novelle van Aat Ceelen.

Rotterdammer Arie werkt aan zijn tweede boek, maar het wil niet vlotten. Met niet alleen zijn uitgever maar ook zijn huurbaas op de hielen ontwikkelt hij een groot writer's block. Dan ontmoet Arie zomaar zijn droomvrouw: de roodharige trambestuurder Sonja. Wanneer de tramlijn verdwijnt, gaat hij koortsachtig naar haar op zoek. Wordt deze muze Aries redding of juist zijn ondergang? De op een novelle van Aat Ceelen gebaseerde tragikomische film is doorspekt met absurdistische fantasieën en animaties.

Credits

Scenario Ari Deelder
Producent(en) Jeroen S. Rozendaal