Rob Scholte Museum, tijdelijk gesloten

Roy Dames Lange documentaire - 2020 - 72 min.
Vanaf 9 jaar
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over het jarenlange gevecht van kunstenaar Rob Scholte om het behoud van zijn grote droom, het Rob Scholte Museum.

In 1994 is Rob Scholte de meest toonaangevende Nederlandse kunstenaar, als hij bij een bomaanslag beide benen verliest. Toch maakt hij zijn levenswerk af, waarna hij zich terugtrekt in Den Helder waar hij de kans krijgt zich tijdelijk in een leegstaand hoofdpostkantoor te vestigen. Hij begint er het Rob Scholte Museum. Als de gemeente het pand terugvordert en hem eruit zet, begint een lange strijd die Scholte door een diep dal voert. Hij blijft procederen. Ooit keert hij in zijn museum terug, gelooft hij.

Credits

Regie Roy Dames
Producent(en) Roy Dames
Productiebedrijf
Camera
Montage
Jos Driessen
Sven Jacobs
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland