Portret van een tuin

Rosie Stapel Lange documentaire - 2015 - 98 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tijdens het snoeien in een eeuwenoude moestuin hebben een 85-jarige snoeimeester en de eigenaar gesprekken over het weer en de wereld en delen ze hun kennis over groente- en fruitteelt.

'Als tuinman moet je wel een beetje bezeten zijn van het werk.' Aldus een 85-jarige, ondanks zijn leeftijd onvermoeibare snoeimeester. Samen met de eigenaar werkt hij in de eeuwenoude moestuin van een Nederlands landgoed. Te midden van vers omgeploegde aarde, fruitbomen en weelderige druivenranken praten de mannen over het weer en de wereld en delen ze kennis op het gebied van groente- en fruitteelt. Geduld en relativering zijn noodzakelijk; alles heeft zijn tijd. Ondertussen verglijden de seizoenen.

Credits

Scenario Rosie Stapel
Daan van der Have
Dorine de Vos
Producent(en) Rosie Stapel
Daan van der Have
Productiebedrijf
a rose is a rose is a film
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Website
Productieland(en)
Nederland