Portret van een mislukt schrijver

Joris Koptod Nioky Lange documentaire - 2020 - 95 min.
Vanaf 9 jaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Experimentele documentaire over een jongeman met schrijfambities. Hij filmt zeventien jaar lang zijn eigen leven in zijn queeste naar het schrijverschap. Wat als zijn ambities onhaalbaar blijken?

Op 23-jarige leeftijd begint Joris zijn eigen leven te filmen, vlak na de voltooiing van zijn eerste roman. Zijn boek wordt door alle uitgeverijen afgewezen, maar daardoor laat hij zich niet ontmoedigen. In deze experimentele documentaire filmt hij zichzelf zeventien jaar lang, terwijl hij obsessief roman na roman schrijft. De kloof tussen wie hij is en wie hij wil zijn wordt ondertussen steeds dieper. Wanhopig probeert hij zijn falen af te wenden door zichzelf in een fictief personage te veranderen, binnen zijn film.

Credits

Regie Joris Koptod Nioky
Producent(en) Sjoerd ter Borg
Productiebedrijf De witte muur
Camera
Casper Brink
Johan van Dijke
Eelco van Nielen
Joris Koptod Nioky
Montage
Joris Koptod Nioky
Sound Design
Johan van Dijke
Joris Koptod Nioky
Muziek
Johan van Dijke
Jurriƫn Boogert
Joris Koptod Nioky
Productieland(en)
Nederland, VS