One Night Stand XI - In vrijheid

Floor van der Meulen Televisiedrama - 2016 - 50 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Televisiedrama Nazmiye Oral

Gouden Kalf-nominatie

Beste Televisiedrama Floor van der Meulen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer de gedesillusioneerde Ismaël uit Syrië terugkeert, neemt Neziha haar zoon terug in huis en zet de bezorgde moeder alles op alles om Ismaël te helpen weer een leven in Nederland op te bouwen.

Maandenlang heeft Neziha in angst geleefd om haar zoon Ismaël die naar Syrië is vertrokken. Dan krijgt ze het bericht dat Ismaël terug is; gevlucht uit Syrië wordt hij nu vastgehouden in Nederland. Van de rechter mag hij zijn strafproces, onder strenge voorwaarden, thuis bij zijn moeder afwachten. Neziha is vastberaden haar zoon niet een tweede keer te laten ontglippen en zet alles op alles om Ismaël zijn draai in de maatschappij weer te laten vinden. Maar hoe meer ze hem probeert te bereiken, hoe groter de afstand tussen moeder en zoon wordt.Credits

Scenario Jaap Peter Enderlé
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland