Nothing Personal

Urszula Antoniak Speelfilm - 2009 - 85 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Camera Daniël Bouquet

Beste Lange Speelfilm Reinier SelenReinier Selen

Beste Regie Urszula Antoniak

Beste Sound Design Jan Schermer

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Lotte Verbeek

Beste Montage Nathalie Alonso Casale

Beste Scenario Urszula Antoniak

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een rebelse jonge vrouw en een oudere Ier delen hun voorkeur voor ultieme persoonlijke vrijheid. Toch worden zij al snel steeds nieuwsgieriger naar elkaar in een desolaat Iers landschap.

Een jonge Nederlandse vrouw laat al haar bezittingen achter en vertrekt met een tent en wat schamele bezittingen naar Ierland. Al rondzwervend door het ruige landschap stuit zij op het afgezonderd gelegen huis van de vijftiger Martin. Aangetrokken door de vrijheid die de omgeving oproept, blijft ze er rondhangen. Na het eerste fragiele contact tussen de twee ontstaat een prille band tussen de Einzelgängers. Hij biedt haar kost en inwoning aan in ruil voor werkzaamheden in en om het huis. Zij gaat akkoord op voorwaarde dat zij geen persoonlijk contact hebben. Beide proberen de afstand tussen elkaar vervolgens in stand te houden, terwijl zij stiekem verlangen naar een persoonlijkere band. In dit speelfilmdebuut van Urszula Antoniak benadrukt het vijandige, stugge Ierse landschap de hang naar vrijheid van de hoofdpersonages. Zij verdwijnen erin: hun kleding en haarkleur werken camouflerend en door de vele wide-shots worden ze stipjes in het land.

Credits

Producent(en) Reinier Selen
Edwin van Meurs
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Floor Onrust
Sanna Fabery de Jonge
Macdara Kelleher
Morgan Bushe
Camera
Production Design
Jane English
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland