Milo

Roel Boorsma, Berend Boorsma Speelfilm - 2012 - 93 min.
Vanaf 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Montage Marc Bechtold

Andere prijzen

Kodak NPP Ontwikkeling Prijs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sensitief drama over de tienjarige, Ierse Milo die in opstand komt tegen zijn neurotische ouders. Al die tijd hebben zij de ernst van de zeldzame huidziekte van hun zoon voor hem verzwegen.

De tienjarige Milo heeft een zeldzame huidziekte maar weet zelf lang niet hoe erg dit is. Zijn neurotische ouders kunnen de afwijking van hun zoon niet accepteren en houden deze krampachtig voor hem en de buitenwereld verborgen. De Ierse jongen groeit geïsoleerd op. Om mee te kunnen op schoolkamp zet Milo alles op alles: hij vlucht weg uit de wurggreep van zijn ouders. Een sensitief coming-of-age drama over zelfacceptatie.

Credits

Scenario Berend Boorsma
Roel Boorsma
Heather Imani
Producent(en) San Fu Maltha
Martina Niland
David Collins
Productiebedrijf
Fu Works Productions
Samson Films Limited
A Private View
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Robert Flanagan
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland