Lang & gelukkig

Pieter Kramer Speelfilm - 2010 - 90 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Production Design Vincent de Pater

Speciale Juryprijs Arjan EderveenAlex KlaasenHans LeendertseHannah van LunterenGijs NaberRogier PhilipoomSylvia PoortaDick van den ToornJack Wouterse

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm Alain de LevitaJohan Nijenhuis

Andere prijzen

Film1 Publiekprijs Pieter Kramer

Film1 Publiekprijs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wervelende verfilming van succesvolle familievoorstelling van ROtheater over Assepoester en Roodkapje. Een zeer eigentijdse interpretatie met veel liedjes, vileine humor en Arjan Ederveen als meedogenloze stiefmoeder.

Roodkapje, de wolf, Assepoester en de boze stiefmoeder zijn slechts enkele van de kleurrijke bewoners van het sprookje Lang en gelukkig. Pieter Kramer maakte een wervelende bewerking van de gelijknamige, succesvolle familievoorstelling van het ROtheater. Een eigentijdse, op traditionele rollen gestoelde musical met de wolf als 'leader of the pack' op een niet zo stoere fiets, de boze stiefmoeder als een Russische goudzoekster met weerzinwekkende smaak, en de prins als een dikke nicht die de deur van de kast nog niet heeft gevonden. De film volgt het verhaal van Assepoester, inclusief bal, koets en glazen muiltje, maar met een eigenzinnige twist, veel liedjes (die verwijzen naar bestaande evergreens) en vileine humor. De rollen worden vertolkt door de originele theatercast, met onder andere Arjan Ederveen als de meedogenloze stiefmoeder en Sylvia Poorta als de niet zo onschuldige Roodkapje. Alles speelt zich af in de bonte decors van de sprookjes en de grauwe werkelijkheid van een verzorgingshuis.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Willem Zwarthoed
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland